Jul 18, 2012

RECIPE | Tuna Penne with basil



Today I'm starting a new item here about one of my "pearls", Food&Kitchen. And let's say that when I mention Food&Kitchen it means everything, from recipes to kitchen decor. Some notes, most recipes I will present were already tasted and approved by myself!!
So, this recipe is a really easy one and very delicious and although I used a cooking machine named Bimby that we have in Portugal (I don't know where it also exists) we can do it  without. It's really easy to do and very good for every season in the year because if you arrive home and you want to eat something fast, this is perfect! For summer it's just a soft meal that you can eat hot or cold.
Below you can check every step to do it with some pictures!

Hoje vou começar uma nova rubrica aqui sobre uma das minhas "pérolas", cozinha. E com cozinha digamos que está tudo incluído desde receitas à própria decoração da mesma. A maior parte das receitas que vos apresentarei já terão sido todas elas apreciadas e aprovadas pela minha pessoa!!

O primeiro post desta rubrica irá incidir sobre uma receita que já fiz há algum tempo, mas que realmente ficou delicioso e é super fácil de fazer! Eu sou daquelas que tem uma Bimby em casa há mais de 6 anos e coitadinha nem sei como é que ela consegue com tanto uso... Quase todos os dias ela é utilizada para ajudar na cozinha! Felizmente para ela, lá em casa quem cozinha mais - a mãe - sabe cozinhar muito e muito bem. Não existem fim-de-semana em que não haja uma invenção na cozinha e acreditem que sai tudo mais que maravilhoso! Um jeitão! E então chegou a Bimby lá a casa, meio que uma contrariedade "Para quê uma máquina quando eu sempre fiz tudo sozinha??". E assim foi, agora são as melhores amigas! A Bimby entretanto já sofreu algumas "operações", mas continua vivinha da silva e sempre pronta a ajudar quem quer que seja lá em casa. Digamos que é um complemento de ajuda lá em casa, não é sem dúvida para alguém que não sabe cozinhar.

E assim, passo a introduzir a receita que vos quero apresentar que embora tenha sido feita na Bimby, é facílissima de fazer sem e que é boa para todo o ano, mas  perfeita para os dias de Verão.

Penne de Atum com Manjericão
(para 8 pessoas/ for 8 people)

Ingredientes/ Ingredients:

1500 gr água/ water
300 gr massa penne/ penne pasta
75 gr azeite/ olive oil
20 gr manjericão fresco/ fresh basil
1 cebola média/ medium onion
400 gr polpa de tomate/ tomato soup
3 latas de atum/ cans of tuna 
400 gr natas/ culinaire cream
q.b. sal /salt




Como cozinhar (com e sem Bimby): / How to cook:

1. Cozer a massa num tacho 
1. Cook the paste in a pan
(na Bimby, deite no copo a água, sal e programe 10 min,Varoma, Vel.1.; Introduza a massa e programe 8-10 min, 100º, velocidade Colher Inversa; Coe a massa com a ajuda do cesto e retire-a da panela)

2. Coloque no copo o azeite e programe 3 min/Varoma/vel 1. 
3. Junte o manjericão, a cebola e pique 5 seg/vel 5. A seguir refogue 3 min/100º/vel 1.

2. In another pan put the olive oil, basil and chopped onion and let it cook until braise or get some color. (you're not missing any step, you only have to do this from the portuguese step 2 and 3)



4. Adicione a polpa de tomate, o atum, o sal e programe 5 min/Varoma/ Linkslauf /vel Sanftrührstufe .
3. Add the tomato soup, tuna and salt and let it cook once again until it looks like the next second picture.





5. Adicione as natas e programe 3 min/90ºC/ Linkslauf/vel Sanftrührstufe  .
4. Add the culinaire cream and left it until you get a thick sauce.




6. Envolva este molho na massa e sirva quente ou frio.
5. Mix the sauce with the pasta and serve it hot or cold.




Done!
Any questions?? Enjoy your pearly meal!!

Love,
I

8 comments:

  1. looks delish! thx for receipe

    http://www.pinklovelaugh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. omg, this looks beyond yummy. Fabulous post, girl! If you get a sec, I'd love to hear your thoughts on my latest post for Lauren Conrad. xo

    www.fashboulevard.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Fash Boulevard! I'll check for sure and share my thoughts about!

      xx

      Delete
  3. Yummy!!!!!!!!!!!!!!
    Nice blog you have...wanna follow each other?
    just leave me a comment and I'll follow u back!
    http://namelessfashionblog.blogspot.it/
    http://www.facebook.com/NamelessFashionBlog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Elisa! Following already!!

      xx

      Delete
  4. Trust me girl!! It's really tasty!! I'll post more recipes soon!

    xx

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...