Oct 15, 2013

RECIPE | Pear and Ginger Muffins

 
 

Hey guys!! Good week for everyone!! I had this post planned for yesterday but I couldn't finish on time... But while Monday and Tuesday are those kind of days no one wants to face it, why not to face it with some sweets?? Today, I leave here a recipe we made at home to open the baking season this fall. How I love this time of the year! Love the color of the leaves on the ground, falling from the trees, afternoons watching movies with tea, muffins or cookies on the couch while it's grey outside or raining... Love the feeling of protection and coziness at home.

So, today we have muffins! Who doesn't like muffins?? These ones are so good and easy to make! They're pear and ginger muffins. At first sight I thought I wouldn't like it because of the ginger but let me tell you that the mix of ginger and cinnamon gives them an amazing lightly spiced taste. They were very fluffy and the pear inside was just perfect, very soft, light and juicy. Hummm... Getting hungry??

Let's meet the recipe! (originally from "Os Bolos de Julie" book)

Olá!! Antes de mais quero desejar a todos uma óptima semana! Já tinha este post planeado para ontem, mas realmente não o consegui acabar a tempo... Ainda assim, como a segunda e a terça são daqueles dias da semana mais difíceis de enfrentar, por que não enfrentá-los da melhor maneira com uns doces (muffins)?? Hoje deixo-vos uma receita que foi feita lá em casa para abrir oficialmente a época dos bolos deste outono/inverno. Gosto tanto desta época do ano!! Adoro as cores das folhas caídas no chão, as tardes de filmes com chá quentinho, muffins ou cookies no sofá enquanto o dia lá fora está cinzento ou com chuva... Gosto mesmo daquele sentimento de protecção e conforto em casa!
 
Por isso, hoje temos uns muffins! Quem é que não gosta de muffins?? Estes que vos mostro hoje são óptimos e super fáceis de fazer! São de pêra e gengibre. À primeira vista pensei que não fosse gostar muito por causa do gengibre (que pode ser muito activo), mas deixem-me dizer-vos que a mistura do gengibre e da canela que leva dá-lhes um leve sabor de especiarias incrível. Ficaram super fofos e a pêra por dentro aos cubos estava perfeita, super macia, leve e suculenta. Hummmm.... A ficar com água na boca??
 
Passemos à receita! (original do livro "Os Bolos de Julie")


Ingredients: / Ingredientes:

- 260g all-purpose flour/ 260g farinha
- 155g granulated sugar / 155g açúcar
- 110g  light-brown sugar / 110g açúcar amarelo
- 2 teaspoons baking powder / 2 colheres de chá de fermento
- 1/2 teaspoon cinnamon / 1/2 colher de chá chá canela
- 1 teaspoon of ground ginger / 1 colher de chá gengibre em pó
- 175g sour cream / 175g crème fraîche
- 120ml vegetable oil / 120 ml de óleo
- 1 tablespoon honey / 1 colher de sopa mel
- 2 eggs / 2 ovos
- 3 diced pear / 3 pêras cortadas aos cubos


How to do step-by-step: / Como fazer passo-a-passo:

  1. Preheat the oven to 200ºC. / Pré-aqueça o forno a 200ºC.
  2. Line forms of muffins with paper muffin cups. / Forre as formas de queques com forminhas de papel.
  3. In a bowl, whisk flour, granulated sugar, light-brown sugar, baking powder, cinnamon and ground ginger. / Numa tigela, misture a farinha, açúcar, açúcar amarelo, fermento, canela e gengibre.
  4. In a separate bowl, combine the sour cream, vegetable oil, honey and eggs. Add the dry ingredients and whisk until blended. / Numa taça, misture o crème fraîche, óleo, mel e ovos. De seguida deite esta mistura sobre os ingredientes secos, envolvendo até incorporar, sem bater demasiado.
  5. Fold the pears into batter and stir it until combined and pour it on the muffin cups. / Acrescente a pêra, misture e deite a massa nas formas.
  6. Lightly sprinkle with light-brown sugar and cinnamon and take to the oven for 20 minutes. / Polvilhe com açúcar amarelo e canela e coloque no forno por 20 minutos.
  7. Remove the muffins from the oven and allow them to rest for a few minutes before serving. If you can!! / Retire os muffins do forno e deixe-os arrefecer por alguns minutos antes de servir. Se conseguir!

 

 
 

And tchanan! / E aqui estão eles! 

If you have any question, just let me know by leaving me a comment below. 
Caso tenham alguma questão que queiram colocar, deixem um comentário abaixo.


Love,
I

4 comments:

  1. Óptimo aspecto!

    http://flofi.blogs.sapo.pt/ (back)

    http://www.bloglovin.com/blog/11011647/flofi

    ReplyDelete
  2. Wow. These sound and look amazing. I have to try making them.
    I'd love to hear your thoughts about my latest post. :)
    www.fashboulevard.com

    ReplyDelete
  3. Thank you so much for the recipe! I made them and they were delicious! I might feature it on my blog.

    XO,
    Mybrunetteworld.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm glad you liked them!! =) Let me know when you post them!

      xx

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