Nov 7, 2013

RECIPE | Cream Cheese and Chocolate Chips Cupcakes

 
 
Today I'm sharing with you a cupcake recipe I made last weekend that was a hit everywhere even on my Instagram! My family loved, my friends loved and even mom's friends loved, so what I take from that is that they were amazingly delicious! And they really were! I personally loved the mix of cream cheese and the chocolate chips on the top... yummi!! The chocolate chips were a little melted! Just to think and write this, I'm already hungry and hoping for more but they've finished...
 
I took that recipe once again from Julie's Cakes book and the original name is Jake's Cupcakes (Jake is her brother). This recipe does 16-18 cupcakes.
 
Hoje partilho convosco uma receita de cupcakes que fiz o fim-de-semana passado e que foi um sucesso em todo o lado, até no meu Instagram! A minha família adorou, os meus amigos adoraram e até as amigas da minha mãe adoraram, por isso o que retiro disso é que eram realmente deliciosos! E eram mesmo! Eu pessoalmente adorei a mistura do cream cheese com as pepitas de chocolate em cima... yummi! As pepitas de chocolate por dentro estavam ligeiramente derretidas e fazia lembrar os petit gâteau! Só de pensar nisso e de estar aqui a escrever já estou a ficar com fome e a desejar por mais, mas eles já acabaram...

Tirei esta receita outra vez do livro "Os bolos da Julie" e o nome original da receita é Cupcakes do Jake (o Jake é o irmão dela). Esta receita faz 16-18 cupcakes.


For the filling*: / Para o recheio*:

- 225 g cream cheese at room temperature / 225g queijo-creme Philadelphia à temperatura ambiente;
- 1 egg / 1 ovo;
- 70g sugar / 70g açúcar;
- 1/4 tsp salt / 1 pitada sal;
- 170g chocolate chips / 170g pepitas de chocolate.

 
For the dough: / Para a massa:

- 225g all-purpose flour/ 225g farinha
- 195g sugar/ 195g açúcar
- 20g cocoa powder/ 20g cacau em pó
- 1/2 teaspoon salt / 1/2 colher-de-chá sal;
- 1 teaspoon baking powder / 1 colher-de-chá bicabornato de sódio
- 235 ml water / 235 ml água
- 80 ml vegetable oil/ 80 ml óleo
- 1 tablespoon white vinegar/ 1 colher-de-sopa de vinagre branco
- 1 teaspoon vanilla extract/ 1 colher-de-chá de extracto de baunilha
 
 
How to do step-by-step: / Como fazer passo-a-passo:

  1. Pre-heat the oven to 190ºC. / Pré aqueça o forno a 190ºC.
  2. Line forms of muffins with paper muffin cups. / Forre as formas de queque com forma de papel.
  3. In a bowl, mix well the cream cheese, egg, sugar and salt. Then add the chocolate chips and set aside. / Numa taça misture bem o queijo-creme, ovo, açúcar e sal. Adicione as pepitas de chocolate e coloque de lado.
  4. In a separate bowl, add the dry ingredients and mix. Add the wet ingredients and whisk well until combined. / Numa outra taça deite os ingredientes secos e misture. Acrescente os restantes e mexa bem.
  5. Fill the muffin cups until 3/4 of the size. / Encha as formas de papel até 3/4 da capacidade.
  6. Finish filling the muffin cups with a tablespoon of the cream cheese mix on the top and the middle of each cupcake. / Acabe de encher as formas com uma colher de sopa da mistura do queijo creme, por cima e ao meio de cada cupcake.
  7. Take to the oven for 35 minutes (only) / Leve ao forno durante 35 min (não mais).
  8. Remove the muffins from the oven and allow them to rest for a few minutes. / Retire do forno e deixe arrefecer.


In the oven but look next...
 


Proud mama!
 
* Suggestion: If you can make less of the filling and then if you need do more before ending because it can remain a bit. It's not difficul to do the filling, that's why I'm suggesting this.
* Nota: Caso consigam façam menos quantidade do recheio e depois se for preciso, antes de chegarem ao fim do que têm, fazem mais que não é muito difícil.
 
 
Hope you like this new recipe!
 
Love,
I

1 comment:

  1. gostei da lista facilita a nossa imaginação..... muito modesta.....

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